ZUPA 200ML (JEDNA DO WYBORU)
• ROSÓŁ Z MAKARONEM (W OFERCIE RÓWNIEŻ MAKARON SWOJSKI - dopłata 2zł za porcję),
• BARSZCZ Z PASZTECIKAMI,
• ZUPA KREM ( z pomidorów, z brokułów) – dopłata 3zł za porcję.
DANIA OBIADOWE (2,5 KAWAŁKA MIĘSA NA OSOBĘ/ 3-4 RODZAJE DO WYBORU):
• POTRAWKA Z RYŻEM – dopłata 15,00 zł za porcję,
• SCHAB Z KOŚCIĄ NA KAPUŚCIE,
• SCHAB PANIEROWANY Z SŁONECZNIKU,
• SCHAB BOROWIACKI(SCHAB, KIEŁBASA, PIECZARKI, SER),
• DEVOLAY Z MASŁEM I PIETRUSZKĄ,
• DEVOLAY Z SEREM I PIECZARKAMI,
• KIESZONKA DROBIOWA Z SUSZONYMI POMIDORAMI I SERKIEM TOPIONYM,
• KARKÓWKA PIECZONA W SOSIE PIECZARKOWYM,
• ZAWIJANIEC Z KARKÓWKI Z KISZONA KAPUSTĄ,
• UDKO Z KURCZAKA,
• ZRAZ WOŁOWY - dopłata,
• ZRAZ WIEPRZOWY,
• NOGA Z KACZKI - dopłata,
• PIERŚ GRILLOWANA Z CZERWONYM PESTO, POMIDOREM I MOZZARELLĄ,
• ROLADKA DROBIOWA ZE SZPINAKIEM I FETĄ,
• SCHAB PIECZONY ZE ŚLIWKĄ,
• PIERŚ ZAPIEKANA Z PIECZARKAMI I SEREM,
• ŻEBERKA W SOSIE BARBEQUE - dopłata,
• ŁOSOŚ NA PARZE W SOSIE KOPERKOWYM - dopłata,
• FILET Z RYBY PANIEROWANY SMAŻONY - dopłata,
• PSTRĄG SMAŻONY - dopłata.
DODATKI (2 DO WYBORU):
• ZIEMNIAKI GOTOWANE
• ZIEMNIAKI PIECZONE,
• FRYTKI,
• KULKI.
SURÓWKI (3 DO WYBORU):
• Z BIAŁEJ KAPUSTY,
• Z MARCHEWKI,
• Z SELERA,
• Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ,
• BURACZKI,
• WARZYWA NA PARZE,
• SURÓWKA Z PORA,
• SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY.
KAWA/HERBATA+ CIASTO
• SZARLOTKA Z LODAMI - dopłata,
• PUCHAREK LODÓW (2 GAŁKI) Z OWOCAMI I BITĄ ŚMIETANA
- dopłata,
CIASTA: (2 KAWAŁKI CIASTA NA OSOBĘ/3 RODZAJE CIASTA DO WYBORU)
• JABŁECZNIK,
• MALINOWA CHMURKA,
• MAKOWA CHMURKA,
• SERNIK(złota rosa, królewski, zwykły z rodzynkami, z brzoskwiniami)
• SERNIK OREO,
• ANANASOWIEC,
• FILADELFIA,
• 3-BIT,
• Z GALARETKĄ I OWOCAMI,
• MAKOWIEC,
• DESERKI, SŁODKI STÓŁ (panna cotta, filadelfia, 3-bit, itp.) 2 deserki na osobę/16 zł
ZAKĄSKI, PRZYSTAWKI (5 DO WYBORU):
• PIERSI W ZALEWIE POMIDOROWEJ,
• ŚLEDZIK Z CEBULKĄ ,
• KLOPSIKI W OCCIE,
• KLOPSIKI Z JABŁKIEM I CEBULKĄ W SOSIE POMIDOROWYM,
• KLOSIKI RYBNE W ZALEWIE OCTOWEJ,
• GALAT Z KURCZAKA,
• KACZE ŻOŁĄDKI W GALARECIE,
• SZYNKA ZAWIJANA W GALARECIE,
• RYBA PO GRECKU,
• RYBA W ZALEWIE OCTOWEJ( FILET LUB DZWONEK PSTRĄGA)
• RYBA PO JAPOŃSKU,
• PSTRĄG W GALARECIE,
• KACZE ŻOŁĄDKI W SOSIE TATARSKIM
• TATAR WOŁOWY Z OGÓRKIEM KISZONYM I CEBLUKĄ - dopłata.
• NUGETSSY Z SOSEM CZOSNKOWYM,
• TORTILLE NA ZIMNO Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI ORAZ SEREM I SZYNKĄ,
• CEZAR,
• GRECKA,
• SAŁATKA JARZYNOWA,
• SAŁATKA Z MAKARONOWA GRILLOWANYM KURCZAKIEM,
• SAŁATKA Z GRILLOWANYM ŁOSOSIEM,
• SAŁATKA RYŻOWA Z KURCZAKIEM,
• SAŁATKA Z BROKUŁA,
• GYROS.
PÓŁMISEK (1 DO WYBORU)
• ZAKĄSEK- ROLADA SEROWA Z KURCZAKIEM I PIECZARKAMI, ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM, TARTALETKI Z PASTĄ TWAROGOWĄ I TARTALETKI Z PASTĄ Z TUŃCZYKA,
• MIĘS PIECZONYCH- ROLADA DROBIOWA Z SUSZONYMI POMIDORAMI, ROLADA SCHABOWA, ROLADA DROBIOWA Z KIEŁBASKĄ, PIECZEŃ RZYMSKA Z JAJKIEM, POLĘDWICZKA ZE ŚLIWKĄ (SOS CZOSNKOWY),
• PÓŁMISEK MINI FAST – FOOD - (4 KAWAŁKI TORTILLI Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI, 4 KAWAŁKI PIZZY Z SZYNKA, 10 NUGETSÓW)
• PÓŁMISEK WĘDLIN, SERÓW,
• MIESZANY (ROLADA MIĘSNA 2 RODZAJE PO 3 SZT, ROLADA SEROWA Z KURCZAKIEM I PIECZARKAMI – 3 SZT, ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM – 3 SZT).
KOLACJA: (1 KAWAŁKA MIĘSA NA OSOBĘ/DO WYBORU)
• GOLONKA NA KAPUŚCIE,
• PIERŚ Z PESTO, POMIDOREM I MOZZARELLA,
• PIERŚ ZAPIEKANA Z PIECZARKAMI I SEREM,
• SZASZŁYKI DROBIOWE – dopłata,
• RYBA A’LA PO GRECKU NA CIEPŁO,
• PIECZEŃ Z JAJKIEM, PODANA Z SOSAMI: TATARSKIM I CHRZANOWYM,
• NUGETSY,
PROPOZYCJE PŁATNE DODATKOWO (WYCENA INDYWIDUALNA):
• PSTRĄG SMAŻONY*,
• PIEROGI Z KACZKĄ *,
• PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI LEŚNYMI*,
• PIEROGI ZTWAROGIEM*.
ZUPY: (JEDNA LUB DWIE DO WYBORU)
• ŻUREK,
• FLAKI,
• WĘGIERSKA,
• POROWA,
• BARSZCZ Z PASZTECIKIEM,
• STROGONOW,
• LECZO